Снимка pixabayБългари са напускали Китай без надлежни проверки за коронавируса, разкри

...
Снимка pixabayБългари са напускали Китай без надлежни проверки за коронавируса, разкри
Коментари Харесай

Българин, блокиран в Китай твърди: Никой не вярва, че коронавирусът е тръгнал от животни

Снимка pixabay

Българи са напускали Китай без надлежни инспекции за ковид, разкри пред БНР сънародникът ни Галин Георгиев, който е блокиран в един от китайските градове в най-тежко засегнатия от болестта регион.

Георгиев счита, че това е ставало още преди да се вземат прецизните ограничения от страна на китайските управляващи и изрази опасения, че България може да е закъсняла с слагането на термокамера на Летище София.

Галин Георгиев разказа обстановката като притеснителна и добави, че в провинцията, в която живее, обстановката стартира да става по-тежка.

В блока, в който той се намира, от два дни е в действие възбрана за излизане, а инфектираните са 13. Ежедневно полицейски и медицински екипи обикалят домовете и обследват жителите за признаци на ковид. Предлагат се доставки на храна.

Никой не има вяра, че това е тръгнало от животни и някакъв пазар, разяснява Георгиев, който от 13 години живее в Китай. В момента той е разграничен от фамилията си, което се намира на 10 километра от него, тъй като блокадата ги е хванала на разнообразни места.

„ Вървим по пътя на Ухан сега. Четири града сме в периметър от разстояние към 200 км и сме доста обезпокоени какво ще се случва по-нататък “, показа той пред БНР.

„ Ние не имаме вяра на тези публични данни, които се показват. За нас това са ужасно занижени данни. Това си има пояснение – да не се демонстрира неуравновесеност. Самият факт, че в този блок, в който аз съм сега, има 13 инфектирани, приказва самичък по себе си. И другото, което е – не може страна с подобен мащаб, с такава мощна стопанска система, с такова голямо население, да бъде блокирана по този метод, в случай, че става въпрос за дребни бройки “, разказа паниката си Галин Георгиев.

Георгиев е на мнение, че китайските управляващи са закъснели с първичната информация и след китайската Нова година са оставили хората да се разотидат, а тези празненства са свързани с огромна миграция на хора. Георгиев е пътувал тъкмо в този интервал покрай град Ухан.

Според последните появили се информации  20 438 са инфектирани с ковид, умрелите са 435, а изписаните са 632-ма.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР